Fødslen af radioen

Ordet “radio” har udviklet sig samtidig med udviklingen inden for kommunikation, trådløs kommunikation. I 1894 ville en italiensk opfinder, Guglielmo Marconi, bygge en trådløs telegraf, hvor han ville gøre brug af radiobølger. Han tog alle andre forskeres idéer og studerede dem grundigt. Han ville gerne opfinde et system, hvor han kunne eksperimentere med radiobdownload-59ølger. Marconi ville gerne bygge en enhed, der kunne modtage og sende signaler.

Det tog ham et år, før han var i stand til at teste sit system. Selvom han lavede mange ændringer i sine enheder, kunne han ikke sende signaler længere end en halv mils afstand. Han prøvede endda at hæve højden af antennen, men det hjalp kun en smule. Selvom hans system ikke var, som han havde ønsket, så havde han været den første til at opfinde et komplet, succesfuldt, radiotransmissionssystem. Man mener desuden, at det var Marconis system, der var i stand til at redde de mere end 500 mennesker ved Titanic-katastrofen.

I 1912 fik Marconi åbnet verdens første fabrik, der producerede radioer, i England. De sendte deres første program ud i august i år 1920. Der var nu en helt verden af muligheder. Afstanden af radio signalernes radius gik hurtigt fra 160 km til 1600 km. Folk kunne nu høre musik fra deres radioer hjemme i sofaerne. Der var udsendelser af sportsbegivenheder, live performance fra kendte stjerner og meget andet. Hvis man havde en radio, så havde man nu muligheden for at høre musik overalt.

Transmissionen af TV og radio startede dog først for alvor i Europa lige før Anden Verdenskrig, og dette kan der naturligvis være flere årsager til. Det var dog heller ikke alle, der havde adgang til disse transmissioner i starten, men som årene gik, fik flere og flere muligheder for det. Hvis man ikke havde penge, så havde man ikke råd til en radio og overhovedet ikke et TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *