Faldet i antallet af plader

De første plader blev populære i starten af 1900-tallet. Musik blev indspillet akustisk ved hjælp af en tragt, som modtog lyden og lavede en rille i selve pladen, som så kunne høres på en pladeafspiller. Der var forskellige størrelser af plader. Hvis man ville indspille en sang på 3-5 minutter, så skulle man bruge en plade på mindst 25 cm i diameter og 30 cm i diameter for musik, der varede mere end 5 minutter.

Amerikanerne opfanhelmholtzsoundsynthesizer1dt en teknik til at formindske pladens størrelse, hvor der kunne indspilles musik i længere tid end det var tilfældet ved de gamle plader. Disse plader var af vinyl og kunne have meget tættere riller.

Selv om man havde opfundet en måde, hvor man havde mere plads på pladerne, så var det stadig ikke nok for større værker, specielt klassisk musik. Disse typer af musik blev så udgivet med de ældste former af plader, hvor man kunne bladre i “albummet” af plader.

Da radion blev opfundet i 1920’erne, troede alle, at det var slutningen for plader og pladeafspillere. Radioen var en helt ny måde for offentligheden at høre musik på. Før radioen kom til, skulle man betale for at lytte til musik ved at købe plader. Det var en helt ny verden for mange virksomheder, mens det for pladesælgere var et mareridt. Der var endda pladeselskaber, der fik kendte stjerne til at underskrive papirer, på at de ikke ville sælge deres musik til radioer.

Det var helt klart set som en konkret trussel for pladeindustrien, og deres overskud af indkomst faldt drastisk. Deres salg af plader faldt helt fra 75 millioner dollars til kun 26 millioner dollars i løbet af 9 år, hvor den laveste indkomst var i 1933, på kun 5 millioner dollars. Det var dog ikke kun radioen, der var skyld i denne massive nedgang. I dette år blev økonomien også påvirket af Den Store Depression.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *