Michael Joseph Jackson

Michael Jackson blev født i 1958. Han var den ottende af ti børn i en arbejderklasse afrikansk-amerikansk familie, som boede i en lille to-værelses hus i Chicago, USA.joe_jackson

Michaels forhold til sin far var fyldt med problemer. Hans far indrømmede endda, at han have pisket ham regelmæssigt, da Michael var en lille dreng. Han misbrugte også Michael verbalt ved at fortælle ham, at hans næse var alt for stor. Selvom hans forhold til faderen ikke var særligt godt, så sagde Michael Jackson, at hans far var en af de største grunde til hans succes som sanger og sangskriver. Han fortalte, at hans far ville sidde på en stol med et bælte, hvis han lavede den mindste fejl. Hans forældre mente dog, at det var en helt normal måde at opdrage børn på i 1950’erne.

I 1964 dannede Michaels far et band for ham og hans brødre, kaldt “Jackson Brothers”. De vandt et lokalt talentshow, hvorefter de turnerede og udførte deres musik på en række klubber. De indspillede flere sange og flyttede til Los Angeles, hvor The Rolling Stones beskrev Michael Jackson som et vidunderbarn med musikalske talenter.

Efterhånden begyndte Michael at performe solo og blev hurtigt et idol. Han blev hurtigt kendt i musikindustrien som den, der tjente 2 millioner dollar for hvert album. Han havde massive overskud fra sine indspilninger. Der blev lavet en videofilm af hans sang Thriller og den tjente endnu flere penge på kortere tid. Han vandt også en Grammy for den bedste musikvideo.

I 1993 blev Michael anklaget for seksuelt overgreb på en 13 årig dreng. Michael mente dog, at det var en jaloux far, der bare ville have fat i hans penge. Uanset hvad han sagde, så forlod det Michael med et dårligt ry.

Han døde i 2009, hvor man fandt ham bevidstløs i sengen. Hans død udløste en global sorg. Nyheden spredte sig hurtigt online og mange hjemmesider blev overbelastede fra alt for mange brugere. Søgemaskiner var under angreb, folk fra hele verden ville læse om Michael og hans biografi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *