The Rolling Stones

The Rolling Stones er et engelsk band dannet i London i 1962. Gruppen bestod af seks personer:

  • Brian Jones, guitar og hamonikarolling-stones
  • Ian Stewart, klaver
  • Mick Jagger, vokaler og harmonika
  • Keith Richards, guitar
  • Bill Wyman, bas
  • Charlie Watts, trommer.

Desværre blev Ian Stewart f
jernet fra gruppen et år efter dannelsen af gruppen. Han fortsatte sin karriere ved at spille klaver, indtil sin død. Brian Jones forlod bandet af egen fri vilje i 1967, hvor han døde en måned efter. Hver gang et af medlemmerne forlod bandet, blev der fundet et nyt medlem til bandet.

The Rolling Stones var det mest populære band i England og blev kun efter to år populært i USA. Man kunne kende dem for deres lange hår og deres ungdommelige improviserede musik. De blev set som en gruppe, der repræsenterede frihed til valg af kultur og musik. De eksperimenterede med musik og man så deres tid som “Golden Age”, altså Guld Alderen.

De fortsatte med at udgive deres musik indtil 1980’erne. De var bedst kendt for deres album i 1978 og i 1981, som var deres to mest solgte albums på verdensplan. Det var i 80’erne, bandet næsten var ved at splitte på grund af personlige problemer imellem band medlemmerne. De fik dog løst deres problemer og havde et stort comeback i 1989. Siden 1990’erne har man ikke modtaget deres musik særligt godt. Det holdt dem ikke fra at opføre live koncerter, som de dog stadig tjente masser af penge på helt indtil 2007, og de blev senere nomineret som nummer fire på listen af “100 Greatest Artist of all time”.

The Rolling Stones har under hele deres karriere været afhængige af musikalske stilarter, såsom, blues, rhytm and blues, folkemusik. De eksperimenterede også med “ikke-traditionelle instrumenter” som sitar og slide guitar i deres tidligere dage af karrieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *