Musik til at helbrede

Musik som en terapiform er en process, hvor terapeuter bruger musikken med alle dets elementer, til at hjælpe klienterne forbedre deres sundhed fysisk, følelsesmæssigt, mentalt, socialt og spiritualt.

Der er tilfælde, hvor kunderne bliver hjulpet direkte gennem musik og i andre, bliver kunderne hjulpet gennem relationer, som udvikles mellem klienten selv og terapeuten. Musikterapi er en form for terapi, der kan bruges til at hjælpe personer i alle aldre og selvfølgelig med en række forskellige betingelser, som:

  • psykiatriske lidelserdownload-61
  • medicinske problemer
  • fysiske handicap
  • funktionsnedsættelse
  • udviklingsforstyrrelser
  • stofmisbrug
  • kommunikations besvær
  • aldring

Det bruges til at forbedre læring, opbygge selvværd, reducere stress og lette en person fra en række andre sundhedsrelaterede aktiviteter.

Den tidligste form for musikterapi var for mere end 1000 år siden. Det menes, at musik havde terapeutiske virkninger på sjælen. Musik har derfor meget længe været anvendt til at hjælpe folk med at kontrollere deres følelser. I det 17. århundrede var der en lærd, Robert Burtons, som beviste, at musik var en kritisk behandling af psykiske sygdomme. Det var en medicin mod fortvivlelse. Han sagde også, at i antikken brugte man musik til at gøre folk i dårligt humør glade, elskere mere forelskede og endda religiøse folk mere religiøse. Selv i det Osmanniske rige blev psykiske sygdomme behandlet med musik.

I 2006 fandt man endda ud af, at musikterapi var en virkelig god hjælp for skizofrene patienter.

Neurologisk musikterapi

En terapi model er baseret på neurovidenskab. Denne model er baseret på en neurovidenskab af musik og indflydelsen fra musikken. De gør brug af musikken til at undersøge hjernes adfærd med musik og uden musik. Hjernen ændrer sig, når den bliver engageret i musik. Forskerne vil nu prøve at skabe motoriske reaktioner ved hjælp af musik, så de kan, for eksempel, bevæge hovedet og aktivere folks muskler ved hjælp af musikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *